Image

Zoeken Contact

 Image

Archeologietalentprijs

Start aanmelden Archeologie- en Monumententalent 2020

Vanaf vandaag kunnen jonge professionals werkzaam in de archeologie- en monumentensector meestrijden naar de Talentprijzen van 2020. Deze eervolle prijzen zijn niet alleen van betekenis voor de winnaars, maar brengen ook actuele thema’s als vernieuwing, diversiteit en verjonging in de erfgoedsector onder de aandacht.

Het Monumententalent van 2020 onderscheidt zich doordat hij/zij uitblinkt in een project, een ambassadeur is op zijn/haar vakgebied of een voorbeeld is voor en jong en oud. Dit jaar wordt voor het eerst ook de Archeologietalentprijs uitgereikt aan iemand die op een innovatieve manier verbinding legt tussen bedrijfsleven, wetenschap en maatschappij.

Aandragen vóór 16 september
De jonge talenten kunnen tot 16 september aangedragen worden. Begin oktober maken  twee deskundige jury’s een top drie voor beide prijzen bekend. De Monumententalentprijs wordt uitgereikt tijdens Monumentencongres op 12 november, de Archeologietalentprijs tijdens de Reuvensdagen op 19 november.

Ontwikkeltraject
Het talent wint, naast de eer, een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van € 7.000, aangeboden door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten kunnen aan een buitenlandse congresreis een bedrag van € 3.000 besteden. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organisator van de Talentprijzen.

Winnaar Monumententalent 2019
Vorig jaar won Christian Pfeiffer de prijs voor Monumententalent 2019. Alle facetten van het erfgoed komen bij hem samen. Als ambachtsman, vakman en vrijwilliger, als molenaar en als ondernemende jeneverstoker met eigen merk in een herbestemde kerk.

 

Meer info en aanmelden
Meer info over de Talentprijzen, de aanmeldingscriteria en de aanmeldingsformulieren zijn te vinden op www.cultureelerfgoed.nl/talentprijzen.