Image

Zoeken Contact

 Image
Frans de Momper 1618 - 1660 Nachtelijke brand bij de de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk te Breda

Digitaal maar goed bekeken!

Ondanks dat we elkaar wederom niet live konden zien, keken jullie in grote getale naar de livestream van de Reuvens-digi-dag. De livestream is bekeken door een kleine 600 kijkers! 486 mensen hebben zich vooraf ingeschreven voor de stream en er werd gemiddeld 202 minuten aan een stuk door gekeken. Enorm bedankt voor jullie enthousiasme, steun en betrokkenheid!

Reuvensdagen 2022
Gaan we volgend jaar wel live? Voor nu gaan we daar wel vanuit. Volgend jaar vinden de Reuvensdagen op 17 en 18 november plaats in het mooie en gezellige Breda! Bekijk hier de onthullingsvideo. Heb jij voor komend jaar een goed idee, prachtig onderwerp of een discussiepunt om onder de aandacht te brengen? Voorstellen zijn altijd welkom via: info@reuvensdagen.nl


Steun de Reuvensdagen

Op vrijdag 12 november werden nieuwe Corona-maatregelen van kracht. Hierdoor kon de fysieke Reuvensdag in Almere op 18 november niet doorgaan. Het voor de tweede keer moeten annuleren van de fysieke Reuvensdagen betekent een grote financiële strop voor de Stichting Reuvens.
Door de stichting te steunen met een financiële bijdrage maak je het mogelijk dat we ook in de toekomst de Reuvensdagen kunnen blijven organiseren.

Tip: Heb je een ticket gekocht voor de Reuvensdagen 2021? Binnenkort stort ons ticketingsysteem de ticketkosten terug op je rekening. Het zou ons heel erg helpen wanneer je (een deel van) dit bedrag doneert aan de Stichting Reuvens.


Marieke van Winkelhoff wint W.A. van Es-prijs 2021

De W.A. van Es-prijs is een prijs van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor jong onderzoekstalent op het gebied van de Nederlandse archeologie. Winnen is een knappe prestatie en dat werd dit jaar door Marieke van Winkelhoff (Universiteit Leiden) gedaan. Hiermee is Marieke de 32ste winnaar van de W.A. van Es-prijs.

Merovingisch glaswerk
De jury was onder de indruk van de omvangrijke en fraai geïllustreerde RMA scriptie van Marieke van Winkelhoff met als titel Light in the Dark Ages. A conceptual approach to the role of glass vessels in the Merovingian burial rite. Bij het onderzoek heeft zij een oud en algemeen geaccepteerd idee ter discussie heeft gesteld, namelijk dat glazen vaatwerk gedeponeerd in Merovingische graven gerelateerd moet worden aan het drinkgelag/convivium en maaltijden genuttigd in het kader van de begrafenis. Op formidabele wijze heeft Van Winkelhoff een alternatieve oplossing aangedragen dat glazen vaatwerk als lamp gebruikt kan zijn: een overtuigende theorie dat ingrijpende consequenties voor de interpretatie van het grafritueel in de Merovingische tijd heeft.

 Image

Tussen Wetenschap en wandelgangen
Het prachtige boek ‘Tussen wetenschap en wandelgangen/Vijftig jaar Nederlandse archeologie in de context van de Reuvensdagen’ is nog steeds met korting te bestellen!

Omdat de fysieke Reuvensdag helaas niet door kon gaan, kunnen jullie het boek tot vrijdag 3 december 16:00 uur bestellen met een speciale korting. Het eerste boek kost dan slechts € 12,50! Elk volgend boek dat tegelijkertijd wordt besteld kost € 1,00 extra.

Gebruik hiervoor de volgende kortingscode: REUVENS2021
Let op: Zo lang de voorraad strekt!


 Image