Image

Zoeken Contact

 Image

Werken aan de vesting Breda

Vrijdag 18 november 2022 om 09:37 in de Grote Zaal

Met de gaststadsessie gaan we dieper in op de archeologie van de stad waar we met ons congres te gast zijn. De gaststadsessie in Breda geeft een overzicht van (recente) onderzoeken aan de vestingwerken van Breda en de samenwerking met verschillende partijen om archeologie aan het publiek te laten zien. Hierin ontstaat een relatie tussen o.a. toerisme, stedenbouw, museum en educatie. Deze boeiende sessie gaat gepaard met inspirerende sprekers en fascinerende onderwerpen. Namelijk:

 Image De Zuiderwaterlinie en Breda
Marc Berends  Image
(Gemeente Breda)

 Image Over struikelkuilen en grafkuilen – sporen van vestingwerken in het noordoosten van Breda
Lina de Jonge  Image
Joeske Nollen  Image
(Gemeente Breda)

 Image Nieuwe Mark: Nieuw water langs een oude loop
Erik Peters

(Gemeente Breda)

 Image De Nassaus van Breda en hun invloed op de vesting
Monique Rakhorst   Image
(Stedelijk Museum Breda)

 Image Van oude gebouwen, dingen die voorbijgaan
Hans de Kievith  Image
(Gemeente Breda)

Wil je meer weten over de sessie of de onderwerpen waar de sprekers het over gaan hebben? Deze informatie vind je in het programma op onze website: https://www.reuvensdagen.nl/program/sessie-8-gaststad/


 Image

Boekenruiltafel
Het blijft een bijzondere relatie, archeologen en hun boeken. De oude traditie van de boekenruiltafel mag bij de Reuvensdagen dan ook niet ontbreken! Heb je boeken met een archeologisch thema die je wilt schenken aan een collega, die je dubbel hebt of die je wilt ruilen voor andere? Neem ze mee en leg ze op de boekenruiltafel!


Informatiemarkt Reuvensdagen 2022

De Reuvensdagen moet het niet alleen hebben van de inhoudelijke presentaties van de vele sprekers. Ook een Informatiemarkt maakt sinds jaar en dag deel uit van het programma. Dat is dit jaar niet anders.

Aanmelden
Bedrijven en organisaties die erover denken om met een kleine, iets grotere of wellicht zelfs een grote stand aan de Informatiemarkt deel te nemen kunnen zich aanmelden via het formulier: https://www.reuvensdagen.nl/informatiemarkt/

Het boeken van een plaats op de Informatiemarkt is mogelijk tot uiterlijk 30 oktober, of zoveel eerder als de beschikbare plekken op zijn.

Op de Reuvensdagen-website zal een -groeiende- lijst van deelnemende organisaties en bedrijven worden opgenomen, zodat congresdeelnemers van te voren weten wie ze daar kunnen verwachten.

Wij verheugen ons op een veelheid aan afwisselende kramen op de Informatiemarkt 2022 en de geanimeerde gesprekken die daarbij gevoerd kunnen worden.

 Image