Image

Zoeken Contact

Pas op!

De laatboektoeslag komt eraan!

Heb je nog geen ticket gekocht voor de komende Reuvensdagen? Ben je wel van plan te komen? Koop dan je ticket uiterlijk 10 november. Wacht je tot 11 november, dan bezorg je ons extra kosten en werk. Dus betaal je een laatboektoeslag van € 20,00 per ticket. Zo wordt je deelname aan de Reuvensdagen onnodig duur. Tickets boek je via website met behulp van deze >link<.


Tentoonstelling: 41 jaar stadsarcheologie Breda

Donderdag en vrijdag in de Expositieruimte

Tijdens je bezoek aan de Reuvensdagen is er de mogelijkheid om gratis een tentoonstelling te bezoeken. Het onderwerp sluit uitstekend aan op de Reuvensdagen. Aan de hand van topvondsten uit de lokale bodem reizen we mee door de geschiedenis van Breda. Van een prehistorische ploeg tot een ivoren kunstgebit, en van een Romeinse amfoor tot een bierfles van de Drie Hoefijzers.


Scherf van eigen erf

Donderdag 17 november 2022 vanaf 11:00 in de Expositieruimte

Voor de inwoners van Breda worden drie vondstdeterminatie momenten georganiseerd, waarvan één op donderdag 17 november tussen 11.00 en 13.00. Inwoners zijn welkom om met hun eigen vondst naar de expositieruimte te komen en deze voor te leggen aan een van de aanwezige archeologen. De mooiste, leukste en meest opvallende vondsten worden vrijdagmiddag gepresenteerd in: De ontdekkingen uit ‘Scherf van eigen erf’.


Karen wie?

Vorige week kondigden we de genomineerden voor de W.A. van Es-prijs aan.
Onder wie de mysterieuze, voor iedereen onbekende Karen de Wijk.
De achternaam blijkt niet te koppen. Bij deze de correctie:

 Image
Karen de Vries  Image
(Rijksuniversiteit Groningen)

Settling with the Norm.
Norm and variation in social groups and their material manifestations in (Roman) Iron Age (800 BC–AD 300) settlement sites of the northern Netherlands

Wil je meer weten over de W.A. van Es-prijs? Deze informatie vind je in het programma op onze website: https://www.reuvensdagen.nl/program/van-es-prijs-2022/