Image

Zoeken Contact

 Image

Boekuitreiking

Tussen wetenschap en wandelgangen

TUSSEN WETENSCHAP EN WANDELGANGEN

Vijftig jaar Nederlandse archeologie in de context van de Reuvensdagen

 Image Tussen wetenschap en wandelgangen beschrijft de ontwikkelingen in de Nederlandse archeologie in de afgelopen vijftig jaar (1971-2020) tegen de achtergrond van het sinds 1971 jaarlijks gehouden congres: de Reuvensdagen.

Het is een halve eeuw met ingrijpende veranderingen in het bestel in Nederland, de bescherming en het onderzoek van archeologische vindplaatsen, de omvang van de beroepsgroep en de aard van de instellingen die het archeologische werk uitvoeren. Zijn de jaren zeventig nog te beschouwen als verlengstuk van het naoorlogse bestel, gedomineerd door de universitaire instituten en de Rijksdienst, de archeologische praktijk in de 21ste eeuw wordt bepaald door `Malta’ en een bestel waarin commerciële uitvoerders de hoofdrol spelen.

Er zijn meer mensen werkzaam in de Nederlandse archeologie, er gaat meer geld in om, er wordt meer opgegraven dan ooit. De archeologische gemeenschap is gegroeid maar ook versnipperd geraakt; het werk staat dichter bij de maatschappij maar is ook gebureaucratiseerd. Toch is het doel van het onderzoek hetzelfde als in 1971: het vertellen van betekenisvolle verhalen over het verleden op basis van vondsten en sporen.


Het eerste exemplaar van het boek Tussen wetenschap & wandelgangen: Vijftig jaar Nederlandse archeologie in de context van de Reuvensdagen wordt uitgereikt door Renée Magendans, initiatiefnemer van het boek, aan Herbert Sarfatij, een van de grondleggers van de Reuvensdagen.
Alle deelnemers aan de Reuvens-digi-dag kunnen dit boek met grote korting bestellen (er wordt op 19 november een kortingscode gepubliceerd).

Let op: Het eerste boek kost met deze code €12,50 (in plaats van € 25,00). Elk volgend boek dat tegelijkertijd wordt besteld kost slechts €1,00 extra. Dus 1 boek voor €12,50, 2 boeken voor €13,50, 3 boeken voor €14,50, 4 boeken voor €15,50 enz. Spreek dus tijdig af met wie je samen je boek bestelt! De kortingscode is 1 week geldig.