Image

Contact
Home Programma onderdelen Excursieprogramma: Reis door de tijd

Excursieprogramma: Reis door de tijd

De gemeente Apeldoorn nodigt je uit om op zaterdag 23 november mee te gaan op een reis door de tijd, met de bus of door het volgen van workshops. Beide excursies beginnen op het prehistorisch dorp Haps in park Berg & Bos (www.hapsproject.nl). Dit is een gereconstrueerde ijzertijdnederzetting, waar al 40 jaar schoolgroepen teruggaan naar de prehistorie.

Busexcursie: The Big Five

De excursie met  Image historische bus voert langs ‘The Big Five’ van de Veluwse archeologie, vanaf sporen uit de Tweede Wereldoorlog bij Hoog Soeren gaan we terug in de tijd tot aan jager-verzamelaars vlakbij de A1. Natuurlijk ontbreken vindplaatsen van de middeleeuwse ijzerwinning, de Hunneschans, het Romeins marskamp en de grafheuvels niet. Op elke locatie geeft een specialist een toelichting.

(Pre-)historische ambachten op Haps

Wil je zelf eens  Image vuursteen bewerken of vezels twijnen? Of je eigen (pre-)historische lunch maken? In het ijzertijddorpje Haps kun je kennismaken met diverse ambachten waar je als archeoloog sporen van kunt vinden. Voor de twee workshoprondes, onder leiding van ervaren ambachtslieden, kun je kiezen uit Vuursteen bewerken, Smeden, Vuur maken, Werken met plantaardige vezels en Koken.

Slapen in de prehistorie?

Als je mee gaat op de reis door de tijd, kun je alvast in stijl overnachten op het prehistorisch dorp Haps. Als je geen gebruik maakt van deze overnachting, kun je ook vanaf Station Apeldoorn met onze bus richting het prehistorisch dorp.

Wat je nog meer moet weten

09.30 uur vertrek historische bus vanaf Station Apeldoorn
10.00 uur start busexcursie en workshops (prehistorisch dorp Haps)
17.00 uur einde busexcursie en workshops (prehistorisch dorp Haps)
17.30 uur aankomst historische bus op station Apeldoorn

Plaats: Prehistorisch dorp Haps, park Berg & Bos
Kosten: geen

Aanmelden

Heb je interesse, schrijf je dan snel in, want er is een beperkt aantal plekken. Via deze link kun je je aanmelden.