Image

Zoeken Contact

 Image

Reuvensdagen 2022

In 2022 vinden 17 & 18 november Reuvensdagen plaats in Breda

Reuvensdagen

  • Programma Reuvensdagen 17 en 18 november 2022
    Het programma is bekend. Bekijk hiernaast het overzicht van donderdag en/of vrijdag. Vergeet niet de Reuvensnacht en excursies!
  • Aanmelden voor de Reuvensdagen 2022
    Aanmelding voor de Reuvensdagen 2022 is noodzakelijk, dit kan via de Ticketshop. Deze is nu geopend!
 Image

Breda

Breda krijgt in 1252 -aanvullende- stadsrechten. Om de stad goed te kunnen verdedigen wordt deze begin 14e eeuw ommuurd. In de 16e eeuw worden de verdedigingswerken verder versterkt. Verdediging, historische vestingbouw, de Zuiderwaterlinie maar ook de groei van -de ommuurde- stad zijn belangrijke thema’s voor Breda.

Breda is ook een Nassaustad: de Nassaus hebben er voor gezorgd dat Breda zich heeft kunnen ontwikkelen tot een grote en belangrijke stad waarin vandaag de dag nog veel te vinden is dat aan de Nassaus herinnert.

Belangrijke thema’s voor Breda zijn:

  • Breda Nassaustad
  • Verdediging, historische vestingbouw
  • Zuiderwaterlinie
  • De groei van de -ommuurde- stad

Locatie Chasse

De Reuvensdagen vinden dit jaar plaats bij Chasse in Breda.

Adres:
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK Breda

Tip:
Kom met het openbaar vervoer! Geen last van parkeerproblemen, wegversperringen of files en ook nog eens goed voor je gezondheid en omgeving.

Toch met de auto?

Bekijk dan altijd de actuele informatie over wegwerkzaamheden en oriënteer je op een goede parkeerplaats.

De Chasséparking is het dichtstbij want ligt onder het Chassé theater. Deze garage is zeker ook voor het bezoek aan de Reuvensdagen de allerleukste parkeergarage. Bij het inrijden van de garage maak je een reis terug in de tijd.  Er hangt namelijk een fototentoonstelling van vondsten die een afspiegeling zijn van 41 jaar archeologisch onderzoek in Breda. Van vuursteen uit de prehistorie tot een middeleeuws kunstgebit, en van een Romeinse amfoor tot een bierfles van de Drie Hoefijzers. Deze vondsten zijn tijdens de Reuvensdagen ook te bewonderen in een tentoonstelling in het Chassétheater.

Is de Chassé parking vol dan zijn er in de omgeving nog meer mogelijkheden om te parkeren.

Wij raden de volgende parkeergelegenheden aan:

Bekijk hier de actuele beschikbaarheid van de parkeergelegenheden of download de Breda City App. Mocht je gebruik maken van een parkeerterrein of parkeren op straat, dan raden wij aan gebruik te maken van mobiel parkeren.

openbaar vervoer

Chassé Theater is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo vertrekt vanaf Breda Centraal Station vrijwel iedere 10 minuten een buslijn van Arriva, die je dichtbij de ingang van Chassé Theater afzet.


Informatie

Voor meer informatie kun je terecht op www.reuvensdagen.nl of bij Carla Jansen: info@reuvensdagen.nl, 06 – 553 050 88