Image

Contact

 Image
© Gemeente Apeldoorn }}

Reuvensdagen 2019

De 49e editie van de Reuvensdagen brengt ons op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 naar Apeldoorn. Het congres vindt plaats in Theater Orpheus. De locatie voor de donderdagborrel is cultuurhuis CODA. Voor de Reuvensnacht 2019 is de keuze gevallen op Artcafé SamSam. De excursies op zaterdag beginnen bij het prehistorisch dorp Haps in Stadspark Berg & Bos (www.hapsproject.nl). Dit is een gereconstrueerde ijzertijd-nederzetting.


Thema’s

Apeldoorn ligt landschappelijk in een overgangsgebied van de hoge droge stuwwalgronden van het Veluwemassief naar de lager gelegen Gelderse Vallei in het westen en het IJsseldal in het oosten.

Het Veluwse landschap is archeologisch vooral bekend om:

  • zijn grafheuvels
  • de vroegmiddeleeuwse ijzerwinning
  • de watermolens, beken en sprengen
  • de Tweede Wereldoorlog

Dit typisch Apeldoornse erfgoed zal zeker aan bod komen in de sessie Gelderlandschap op vrijdagochtend. Daarbij is ook ‘Erfgoed en toerisme’ een thema. Apeldoorn participeert in het ‘Veluwe op 1’-programma, met de ambitie om uit te groeien tot de meest gastvrije bestemming van Nederland, met respect voor en gebruikmaking van het stamkapitaal: landschap, natuur én erfgoed. Hoe ga je daarmee om vanuit archeologie?