Image

Zoeken Contact

 Image
Frans de Momper 1618 - 1660 Nachtelijke brand bij de de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk te Breda

Reuvensdagen 2022

In 2022 vinden de Reuvensdagen op donderdag 17 en vrijdag 18 november plaats in Breda.

Welkom in Breda

Breda krijgt in 1252 stadsrechten. Om Breda goed te kunnen verdedigen, wordt de stad aan het begin van de 14e eeuw ommuurd. Onder invloed van de edelman Jan van Polanen ontstaat een klein middeleeuws stadje. Rondom de stad liggen de singels. Op strategische punten staan houten wachttorentjes.

In de 16e eeuw worden de verdedigingswerken bij de haven versterkt met 2 zware vijfhoekige torens, verbonden door een tussenmuur. Een eeuw later wordt in deze muur een waterpoort naar de binnengracht aangelegd. Zo ontstaat het Spanjaardsgat. In de strijd tussen de Noordelijke Nederlanden en de Spanjaarden is Breda maar liefst 6 keer van bezetter gewisseld. EĆ©nmaal door de list van de turfschipper, die de belegeraars onder zijn lading tot achter de vijandelijke linie wist te smokkelen. Dit zou bij het Spanjaardsgat gebeurd zijn.


Reuvensdag en Reuvens-digi-dag

  • Programma Reuvensdagen 17 en 18 november 2022
    In de aanloop naar november 2022 zal het programma bekend gemaakt worden.
  • Aanmelden voor de Reuvensdagen 2022
    Deelname aan de Reuvensdagen 2022 is noodzakelijk, dit kan via de Ticketshop. Deze zal geruime tijd voor de Reuvensdagen openen. Houd onze socials en nieuwsbrief in de gaten om er als eerste bij te zijn.