Image

Zoeken Contact

 Image
Reuvens aan het werk bij het onderzoek naar de resten van Forum Hadriani.

We zijn bijna zo ver!

18 november Kunstlinie Almere & 19 november online. Nog geen ticket voor 18 november? Klik dan snel op onderstaande button. Nog aan het twijfelen? Door de onzekerheden rondom het Coronavirus laten we de treuzeltoeslag vervallen.

Covid stand van zaken
We gaan gewoon door. Zorg ervoor dat je een groen vinkje kunt laten zien in de CoronaCheck-app en breng een mondkapje mee. Mochten er nieuwe richtlijnen komen in de persconferentie van komende vrijdag (12-11-2021), ontvangen jullie op zaterdag een Nieuwsbrief met de actuele informatie.


Het programma van donderdag 18 november

Een mooie mix uit de wereld van rijksdiensten, gravende partijen, onderwijsinstellingen & journalistiek. Hieronder een paar highlights Meer weten? Klik dan op de titel van de lezingen.

Reuvenssessie

Ter ere van 50 jaar Reuvensdag(en) hebben we vijf sprekers gevraagd te reflecteren op ons vakgebied. Wat is er de afgelopen 50 jaar veranderd in de Nederlandse archeologie? Wat is hetzelfde gebleven en waarom? En – ook heel belangrijk – waar willen we naar toe?

Boekuitreiking

Het eerste exemplaar van het boek Tussen wetenschap & wandelgangen: Vijftig jaar Nederlandse archeologie in de context van de Reuvensdagen wordt uitgereikt door Renée Magendans, initiatiefnemer van het boek, aan Herbert Sarfatij, een van de grondleggers van de Reuvensdagen. Alle deelnemers op 18 november ontvangen vervolgens gratis een exemplaar van het boek.

Almere: Zicht op het prehistorsich landschap

De gaststad Almere bestaat sinds 1984 maar is geen stad zonder geschiedenis! Niet voor niets draagt ze op de vlag een kogge in het wapen, verwijzend naar de drukke zeevaart die hier ooit op de Zuiderzee plaatsvond. We worden meegenomen in nieuwe inzichten over Almere.

De archeologie van de epidemie

Hoewel voor velen de Coronapandemie de eerste epidemie is waarvan we de gevolgen bewust meemaken, tonen historische bronnen aan dat epidemieën van alle tijden zijn.

Uit ’t oog maar niet vergeten: de toekomst van de maritieme erfgoedzorg

Deze sprekers van de RCE betrekken jullie graag bij hun verhaal. Voorbereiden kan, via de links vind je meer informatie.

Benen op tafel

Tijdens de Benen op Tafel-sessie presenteren we een mix van leuke, mooie en interessante projecten die de volle aandacht van het Reuvensdagenpubliek verdienen.


De Kunstlinie Almere

De Reuvensdagen vinden op 18 november plaats in Almere. Het adres in Almere is: De Kunstlinie, Esplanade 10, 1315 TA Almere. Voor bereikbaarheid en parkeren zie:  > deze link <.