Image

Zoeken Contact

Reuvensdagen 2023

15, 16 en 17 november in Hoorn
Dit jaar gaan sommige dingen net even anders dan jullie gewend zijn.
Zo vinden de excursies plaats op de woensdag voorafgaand aan de Reuvensdagen en niet op de zaterdag erna. Meer informatie over het programma en de excursies volgt medio augustus.
 Image

Reuvensnacht

Op donderdag 16 november 2023 vindt de Reuvensnacht plaats in het centrum van Hoorn. De Reuvensnacht wordt namelijk verspreid over verschillende locaties! In bekende Hoornse spots zoals café ’t Kroegie kun je deze nacht een plek vinden om ouderwets te rocken, maar in andere cafés vind je o.a. een plek om te loungen of te genieten van woordkunstenaars.

Zie jij jezelf al op het podium staan? We zijn nog op zoek naar echte rockers die het dak van café ’t Kroegie eraf rocken tijdens de Reuvensnacht. Als je geïnteresseerd bent om op te treden, stuur dan een e-mail met je contactgegevens, een korte beschrijving van je act en eventuele links naar je muziek of eerdere optredens naar b.ter.steege@hoorn.nl. Meld je aan vóór vrijdag 30 september 2023. Hopelijk zien we jou dan donderdag 16 november 2023 in Hoorn.

 Image

Vacature alert!

Bestuursleden van de stichting Reuvens hebben een zittingstermijn van drie jaar en zijn één keer herbenoembaar. Begin 2024 komt de functie van penningmeester vrij. Daarom zoekt de stichting per december 2023 een nieuw bestuurslid, die de rol van penningmeester op zich wil nemen. Investering in uren is gemiddeld 2 uur per week. Bestuursleden van de stichting ontvangen een bestuurdersvergoeding van € 550,- per jaar. Heb je interesse of wil je meer weten over deze functie? kijk op https://www.reuvensdagen.nl/vacatures/.

Reuvensfonds

Het Reuvensfonds heeft in Tranche 1 van 2023 twee aanvragen van waardevolle archeologische initiatieven kunnen ondersteunen.

Het eerste gehonoreerde initiatief betreft het jubileumsymposium van de Nederlandse vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas. Wellicht ben je bekend met het tijdschrift “Vormen uit Vuur” van de Vereniging. Deze toonaangevende publicaties over keramiek en glas bieden boeiende artikelen, variërend van archeologische vondsten tot hedendaagse kunstenaars. Mede dankzij de bijdrage van €500,- kan de vereniging het symposium realiseren. Dit symposium zal ongetwijfeld bijdragen aan het vergroten van de kennis over de historie van keramiek en glas in Nederland.

Het tweede project dat steun heeft ontvangen, betreft een belangrijk onderzoek naar het gebruik van matterende producten op archeologisch vondstmateriaal voor 3D-scanning. Het doel is om de effecten van deze producten te testen en te bepalen of ze veilig gebruikt kunnen worden. Door de royale toekenning van €1700,- kunnen Vesta Conserveringsatelier, Erfgoed Leiden en Omstreken, en Tijdlab dit onderzoek uitvoeren en waardevolle inzichten verkrijgen voor toekomstig collectiebeheer.

Het Reuvensfonds zich in voor kwaliteit, verbinding en duurzaamheid binnen de archeologische gemeenschap. We kijken uit naar het succes van deze twee prachtige initiatieven.