Image

Zoeken Contact

Reuvensspreker 2023: Felicia Fricke

Met veel trots en plezier stellen we bij deze onze Reuvensspreker 2023 aan jullie voor. Met in ons achterhoofd: gaststad Hoorn, de diverse actuele Reuvensthema’s en de huidige omgang met zwarte bladzijdes in ons verleden, voegen we in 2023 onderzoekster Dr. Felicia Fricke toe aan onze lange lijst van Reuvenssprekers.

Felicia is momenteel verbonden aan de Universiteit van Kopenhagen en heeft in het kader van haar PhD interdisciplinair gekeken naar de levenswijze van totslaafgemaakten in de Nederlandse Cariben. Ze heeft als onderzoeker een fris kritische blik op het slavernijthema, waarbij ze verbanden legt tussen regio’s, archeologische resten, sociale dynamieken en diverse bronnen.

Felicia zal in haar Reuvenslezing pogen het koloniale verleden -inmiddels een term met een wrange bijsmaak- te duiden en ons handvatten te geven hoe dit verleden archeologisch te herkennen en een plek te geven in onze -archeologische- maatschappij.

 Image
Dr. Felicia Fricke

Voor jullie agenda

4 september 09:00 gaat de ticketverkoop voor de Reuvensdagen van start.
De ticketshop is te vinden op onze website.


 Image Oriënteren op de Reuvensdagen

Er is hard gewerkt aan de invulling van de Reuvensdagen 2023. Op dit moment bevat de website al een aanzienlijke hoeveelheid informatie. Overweeg je om in november het congres in Hoorn bij te wonen? Verdiep je dan met een bezoek aan de website en neem alle details door, inclusief het programma en de bijzonderheden over de gaststad Hoorn! Houd er wel rekening mee dat er mogelijk nog aanpassingen kunnen plaatsvinden.